In dienst bij je holding, de werkmaatschappij of bij beide?

Als er sprake is van een Holding BV- structuur, kun je kiezen om bij de werkmaatschappij of holding in dienst te gaan. Hierna lees je de mogelijkheden.

Bij je holding in dienst

In veel gevallen kiest men om bij de Holding-BV in dienst te gaan. Vooral kiest men daarvoor omdat je dan een management-fee aan de werkmaatschappij kunt berekenen.

De belangrijkste reden is dat jezelf bepaalt hoe de verloning dient te verlopen zonder rekening te hoeven houden met afspraken in de werkmaatschappij.

Stel je bent samen met een compagnon, en bezit allebei de helft van aandelen van de werkmaatschappij. Je kunt dan allebei een gelijke managementvergoeding overeenkomen maar je bent vrij om deze in je eigen holding te verwerken.

Er moeten wel vanuit de holding naar de werkmaatschappij, facturen inclusief btw voor de management-fee worden verstuurt!

Bij de werkmaatschappij in dienst

De belangrijkste reden is vaak het minder hebben van administratieve verplichtingen, bijvoorbeeld 1 aangifte loonheffingen i.p.v. 2. Of eventueel verrekening van loonkostensubsidies.

Bij beide in dienst

Je mag/kan ook de keuze maken om bij beide B.V.’s in dienst te gaan, dat kan gemak opleveren als je meerdere bedrijven hebt. Hiervoor geldt de zgn. concernregeling, je moet dan in alle BV’s samen minimaal het DGA –salaris verdienen.

Doorbetaald loonregeling

Deze regeling komt voor als er sprake is van een DGA met een minderheidsbelang. Er is dan bepaalt dat er toch werknemerspremies moeten worden betaald:
de premies werknemersverzekeringen worden dan in de werkmaatschappij betaald
het nettoloon wordt vanuit de holding waar je in dienst bent betaald

Mocht je informatie willen, bespreek het met je adviseur of neem contact met ons op, dan kijken we wat mogelijk is.

Wil je meer informatie over het uitbesteden van je salarisadministratie?
Ons team staat klaar om je vragen te beantwoorden!